Arhiv

NOVICE

13. 11. 17

Ceste na Primorskem splužene, primorska avtocesta še vedno zaprta


STA - Ne Severnoprimorskem je začelo snežiti že v nočnem času, zato Cestno podjetje Gorica (CPG) začelo plužiti že okrog treh, je za STA povedal vodja vzdrževanja pri CPG Vanči Premrl. Snežne razmere so tudi na cestah Notranjske in Brkinov, zaradi zdrsov tovornjakov je še vedno zaprta primorska avtocesta.
Promet po Vipavski dolini je prepovedan zaradi burje, velja zapora tretje stopnje, to je prepoved za vsa tovorna vozila in avtobuse.

 

Nekaj težav so imeli s tovornjaki na regionalni cesti Razdrto-Ajdovščina, saj vsi vozniki ne spoštujejo prepovedi vožnje zaradi burje, je še povedal Premrl. Ceste so splužene, na delu pa je preko 40 vozil CPG.

 

Trenutno sneži na Bovškem in idrijsko-cerkljanskem območju, CPG pluži državne in lokalne ceste vse do Brezovice.

 

"Normalne zimske razmere so to, nanje smo bili dobro pripravljeni," je dejal in dodal, da so pred začetkom zimske sezone nabavili 7000 ton soli, v januarju pa pričakujejo še dodatnih 5000 ton soli.

 

Večjih težav zaradi snega in burje ni bilo, na Ajševici so morali s ceste odstranjevati le dve podrti drevesi, pa je povedal Vodja regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmač.

 

Zasnežena je tudi Notranjska in del južne Primorske, je za STA povedal vodja vzdrževanja na CPK Karlo Šturm, sneži vse od Kozine proti notranjosti Slovenije, na Postojnskem, v Brkinih, območju Blok in Loške doline. Sneg se oprijemlje cestišča, višina snežne odeje pa je različna, vendar največ do desetih centimetrov.

 

"Naše plužne in posipalne enote so na terenu. Težave predstavljajo predvsem vozila, ki se na cestah ustavijo zato, ker nimajo zimske opreme. Prvi sneg preseneti voznike, ne pa cestarjev," je še dejal Šturm.

 

Na prvi sneg so bile v pripravljenosti njihove plužne enote, trenutno jih je na cestah 16. Splužene so bile že vse regionalne ceste in nekatere lokalne, vendar še naprej sneži, tako da je potrebno nenehno pluženje.

 

Na spletnem portalu Prometno-informacijskega centra za državne ceste piše, da je zaradi zdrsov tovornih vozil zaprta primorska avtocesta med priključkoma Razdrto in Senožeče v obe smeri. Za osebna vozila je možen obvoz po regionalni cesti Postojna-Razdrto-Senožeče. Nastal je daljši zastoj med počivališčem Studenec in Razdrtim proti Kopru, proti Ljubljani pa pred priključkom Senožeče.

 

Zato je na primorski avtocesti potrebno izločanje priklopnikov in polpriklopnikov pred počivališčem Ravne in Povir proti Ljubljani, na primorski avtocesti proti Kopru pa pred Vrhniko.

 

Kot je za STA povedal poveljnik koprske Civilne zaščite Zvezdan Božič, je Obalo okoli 3. ure zajela nevihta, ki je v Piranu, Portorožu, Izoli in Ankaranu povzročila nekaj preglavic z odtekanjnem meteorne vode, a po njegovi oceni ni bilo "nič kaj ekstremnega".


OSTALE NOVICE

Prikaži vnose za leto in mesec
20. 07. 18Knjižnica pod krošnjami na Vrhniki
20. 07. 18Farmacevti opozarjajo na možnost preobčutljivosti na sonce zaradi uporabe nekaterih zdravil
20. 07. 18 Konec julija se bo že petič zapored na pot podala karavana avtomobilov Peugeot 205
19. 07. 18Poletni vklop na Vrhniki je rekorden
19. 07. 18Rušenje cestninskih postaj Vrhnika in Logatec
19. 07. 18Komunala Vrhnika: napako na sistemu smo odpravili
18. 07. 18Rimski tabor
18. 07. 18Farmacevti opozarjajo na možnost preobčutljivosti na sonce zaradi uporabe nekaterih zdravil
18. 07. 18Počitniške Likovne Ustvarjalnice
17. 07. 18Rušenje cestninskih postaj Vrhnika in Logatec

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00