Arhiv

NOVICE

11. 06. 18

1. dobrodelni frizerski maraton na VrhnikiTo bo edinstvena prireditev z dobrodelno noto, ki bo letos prvič potekala v okviru festivala Argonavtski dnevi – Noč na Vrhniki v soboto, 16. junija, med 9. in 21. uro, v Športnem parku Vrhnika (Tržaška cesta 2a). 

 

Za namen dogodka se je zmagovalka resničnostnega šova Zlati rezz in idejna vodja projekta 1. dobrodelnega frizerskega maratona Nešana Arnaut povezala s sotekmovalci iz oddaje, preostalimi odličnimi frizerji iz celotne Slovenije ter s Srednjo frizersko šolo Ljubljana z enim samim namenom – izpeljati maraton, olepšati pričeske številnih obiskovalcev in s tem zbrati dobrodelne prispevke za otroke v stiski. Zbrani prispevki bodo na licu mesta predani Zvezi prijateljev mladine Slovenije, na glavnem odru prireditve Noč na Vrhniki, tik pred ognjemetom.

 

Več kot 20 frizerjev in frizerk iz celotne Slovenije, neprestano 12-urno striženje in oblikovanje pričesk za vse generacije na odru v Športnem parku Vrhnika je pravzaprav resnični maraton s škarjami in sušilci za lase v rokah. Na 1. dobrodelnem frizerskem maratonu nam bodo izkušeni frizerji in frizerke pokazali, da lahko v zelo kratkem času z oblikovanjem pričeske in minimalnimi spremembami polepšajo pričeske in s tem tudi celotno podobo posameznika, s tem pa združujejo tudi dobro s koristnim. Zbrani dobrodelni prispevki bodo namreč v celoti namenjeni otrokom v stiski in predani v roke predstavnika Zveze prijateljev mladine Slovenije (v nadaljevanju ZPMS) ter namenjeni dvema humanitarnima akcijama ZPMS – Pomežik soncu za letovanja otrok iz socialno ogroženih družin ter Poštar Pavli polni šolske torbe za nakup učbenikov oziroma šolskih potrebščin socialno ogroženim otrokom.

 

Med tem ko bodo frizerji in frizerke spretno vihteli škarje in sušilce za lase, bo poskrbljeno tudi za tiste, ki bodo čakali na prosto mesto za striženje na odru in najmlajše. V sklopu prireditve bodo potekale tudi nagradne igre, nastop komikov, ličenje, poslikave obrazov za najmlajše, nega kože, druženje z znanimi osebnostmi ter foto kotiček.

 

Ekipa 1. dobrodelnega frizerskega maratona, tako organizacijska kot frizerska, deluje prostovoljno z namenom, da tudi frizerji dokažejo, kaj vse zmorejo v »maratonskem« času in kako lahko s svojim delom pripomorejo k dobrim občutkom strank. Z omenjenimi aktivnostmi pa stremijo k enakemu cilju – zbrati čim več prostovoljnih prispevkov za socialno ogrožene otroke z območja Občine Vrhnika.

Pri zgodbi, ki jo piše 1. dobrodelni frizerski maraton ne gre zgolj in le za urejanje pričesk ter celotne zunanje podobe, temveč za glavni namen zgodbe – združiti moči za pomoč celotni skupnosti in delovati s pozitivnim pogledom za boljši jutri.

 

"Pridružite se nam pri ustvarjanju lep(š)ih zgodb!" še sporoča Nešana Arnaut.


OSTALE NOVICE

Prikaži vnose za leto in mesec
17. 08. 18DARS je začek z rušenjem cestninske postaje Vrhnika
17. 08. 18Poletje še ni reklo zadnje
17. 08. 18Vrhniška komunala obvešča
16. 08. 18STO s kampanjo za promocijo domačih lepot
16. 08. 18Opomnik za študente in dijake
16. 08. 18Cenejša prijava za letošnji nočni tek Vrhnika in vzpon na Ulovko
14. 08. 18Vpisovanje novih abonentov
14. 08. 18Izteka se rok za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov
14. 08. 18Za danes napovedane nevihte, najmočnejše na zahodu države
13. 08. 18Zvečer in ponoči možne močne nevihte s sunki vetra predvsem na Primorskem

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00