Arhiv

NOVICE

17. 07. 18

Rušenje cestninskih postaj Vrhnika in Logatec


 

Potek del na priključku Vrhnika predvideva dvakrat po tridnevno popolno zaporo priključka, vmes pa bodo dela potekala pod delnimi zaporami pasov in bo promet lahko potekal preko priključka.Zapora priključka Logatec je načrtovana v obdobju med 1. in 14. avgustom 2018.

 

Ob tem pojasnjujemo, da predvidena dela obsegajo rušenje cestninske postaje oz. odstranitev nadstrešnice, kabine, objekta ter vse potrebno za vzpostavitev vozišča za prosti prometni tok, popolna zapora pa je potrebna zaradi rekonstrukcije celotnega priključka do industrijske cone na razdalji približno 2 km, ki je v zelo slabem stanju. Na večini tega dela ceste se bo izvedla reciklaža voziščne konstrukcije ter nadgradnja z dvema plastema asfalta, na preostanku pa lokalne sanacije in preplastitev. Uredile so bodo bankine, izdelali robniki, zamenjale jeklene varnostne ograje (tudi postavile nove za varovanje nevarnih mest) in izdelale nove talne označbe. Zaradi obsega del na voziščni konstrukciji je potrebna popolna zapora priključka v času 14 dni. Pred tem se bodo pod delnimi zaporami izvajala pripravljalna dela.  

 

Ker se zavedamo pomembnosti dostopa do avtoceste, smo skrbno preverili prometne podatke in ugotovili, da je priključek najmanj obremenjen v času dopustov/počitnic. Vodenje prometa v času zapore bo preko priključkov Vrhnika in Unec, kjer smo cestninske postaje že odstranili, odstranitev cestninske postaje Vrhnika pa je predvidena kasneje. Na ta način bodo obvozi čim krajši, lokalnemu prebivalstvu pa bo kljub potrebni zapori priključka Logatec omogočen čim lažji dostop do avtoceste. Omenimo naj še, da je termin te zapore usklajen tudi s popolno zaporo na cesti Godovič–Idrija, kjer bo tranzitni promet, namenjen v Idrijo, preusmerjen po avtocesti preko Nove Gorice (in ne prek Logatca na regionalno cesto) in bo tako promet v tem času na priključku Logatec še dodatno zmanjšan.

 

Žal pa vam točnega dneva zaprtja priključka Vrhnika ta hip še ne moremo podati, vam bo pa v pomoč spodnje pojasnilo.

 

Potek del na priključku Vrhnika predvideva dvakrat po tridnevno popolno zaporo priključka, vmes pa bodo dela potekala pod delnimi zaporami pasov in bo promet lahko potekal preko priključka.

 

Popolne zapore so predvidene med vikendom, ko so tudi vzporedne ceste nekoliko razbremenjene in so zato obvozi nekoliko lažji. Natančni termini še niso znani, saj morajo biti usklajeni z ostalimi zaporami na tem območju, zagotovo pa popolne zapore priključka pred 17. avgustom ne bo. O natančnih datumih bo Dars pravočasno obveščal.


OSTALE NOVICE

Prikaži vnose za leto in mesec
17. 08. 18DARS je začek z rušenjem cestninske postaje Vrhnika
17. 08. 18Poletje še ni reklo zadnje
17. 08. 18Vrhniška komunala obvešča
16. 08. 18STO s kampanjo za promocijo domačih lepot
16. 08. 18Opomnik za študente in dijake
16. 08. 18Cenejša prijava za letošnji nočni tek Vrhnika in vzpon na Ulovko
14. 08. 18Vpisovanje novih abonentov
14. 08. 18Izteka se rok za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov
14. 08. 18Za danes napovedane nevihte, najmočnejše na zahodu države
13. 08. 18Zvečer in ponoči možne močne nevihte s sunki vetra predvsem na Primorskem

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00