Arhiv

NOVICE

04. 12. 18

V veselem decembru pestro dogajanje tudi v obljubljanskih občinah


 
Kamnik/Medvode/Vrhnika/Horjul - S prižigom prazničnih luči in odprtjem prazničnih sejmov so v veseli december vstopili v večini obljubljanskih občinah. Pripravili so pestro paleto dogodkov za vse okuse. Poleg tradicionalnih smučarskih in Miklavževih sejmov ter "pravljičnih dežel" so denimo v Kamniku in Medvodah zaživela drsališča, v Horjulu pa kotalkališče.


Mesec december je čaroben, prijeten in pravljičen. In takšen bo tudi Kamnik, napovedujejo v tamkajšnjem zavodu za turizem, šport in kulturo. V mestu bodo namreč v petek prižgali praznično okrasitev mesta, ki bo tokrat še posebej bogata v Keršmančevem parku. Ta je v decembru postal Veronikina pravljična dežela.

 

Že prejšnji teden so v Keršmančevem parku odprli drsališče za ljubitelje drsanja, na katerem je drsanje tudi letos brezplačno. Veronikina pravljična dežela z drsališčem in Pravljično hiško po navedbah pristojnih v zavodu za turizem sicer skrbi predvsem za otroke in družine, v središču mesta pa se dodatno vrstijo predstave in večerni koncerti. V zavodu verjamejo, da bo v pestrem dogajanju vsakdo našel nekaj zase.

 

Z množico dogodkov so v praznični december vstopili tudi v Medvodah. V sodelovanju z javnimi zavodi in društvi so med drugim za december pripravili tekmovanje v kuhanju vina in čaja, koncert skupine Help: A Beatles Tribute, baletno predstavo Hrestač, božično novoletni koncert Sorških kresnic, Glam squad night in mnoge druge dogodke.

 

Na željo Medvodčanov so v sodelovanju z zavodom Sotočje tudi letošnjo zimo postavili brezplačno pokrito drsališče, ki bo obratovalo vse do konca zimskih počitnic, to je do 3. marca. Tako kot v prejšnji sezoni bo drsanje brezplačno, možen bo tudi najem drsalk, za prijetno razpoloženje pa bosta poskrbeli dobra glasba ter praznična ponudba pijač in prigrizkov.

 

Na Vrhniki bo zadnji mesec v letu zopet prazničen in poln veselih dogodkov. V okviru Veselega decembra pripravljajo tradicionalne sejme (Miklavžev, smučarski, božično-novoletni), obiske vseh treh decembrski dobrih mož, številne predstave za otroke, koncerte in druge dogodke.

 

Kot enega od zanimivejših dogodkov velja omeniti pohod z baklami in miklavževanje. V sredo bodo namreč na Vrhniki na poseben način pričakali Miklavža in njegovo spremstvo. Popoldne se bodo zbrali pred Cankarjevo spominsko hišo, s pomočjo gasilcev prižgali bakle in se v sprevodu odpravili na vrh Svete Trojice. Tam bodo najprej prisluhnili otroškemu cerkvenemu pevskemu zborčku, nato pa jih bodo obiskali angeli, parklji in Miklavž.

 

V občini Horjul pa ljubitelje kotalkanja in rolanja vabijo na brezplačno kotalkanje in rolanje v športno dvorano Športnega parka Horjul. Rekreacije se lahko zainteresirani udeležijo vsako decembrsko soboto med 16. in 20. uro. Obvezne so kotalke oziroma rolerji.


OSTALE NOVICE

Prikaži vnose za leto in mesec
23. 05. 19Pri Hoferju na Vrhniki naj bi zrasli še drogerija in bencinska črpalka
23. 05. 19Starejše občane Vrhnike bo prevažal Prostofer
23. 05. 19Vrhniška vojašnica Ivana Cankarja bo v soboto polna obiskovalcev
22. 05. 19Cankarjevni dnevi 2019: Saxladies
22. 05. 19NOČ NA VRHNIKI 2019
22. 05. 1922. maj - mednarodni dan biotske raznovrstnosti
21. 05. 19Ste si že ogledali posnetek letošnje slavnostne akademije ob prazniku Občine Vrhnika?
21. 05. 19Na Vrhniki ni nikoli dolgčas!
21. 05. 19Začenja se predčasno glasovanje pred evropskimi volitvami
20. 05. 19Za manj zastojev na primorski avtocesti

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00