Arhiv

NOVICE

19. 02. 19

Dragocena srebrnina varno domaSTA, 18. februarja - Slovenska junaka v nedeljo končanega svetovnega prvenstva v alpskem smučanju Štefan Hadalin in Žan Kranjec sta prispela domov. Skupaj s slovenskima smučarjema je v domovino pripotoval tudi dragoceni tovor. Srebrna snežinka, ki jo je za drugo mesto na moški alpski kombinaciji osvojil Hadalin.

    

Blizu stopničkam je bil tudi Kranjec, ki je s petim mestom na veleslalomu dokazal, da je del elitne veleslalomske sedmerice tudi na svetovnem prvenstvu. Že na lanskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu je bil četrti v veleslalomu.

 

Slovenska odprava je bila zelo uspešna v Areju. Za najžlahtnejše odličje je poskrbela Ilka Štuhec, ki je 24 ur pred Hadalinovim srebrom zmagala na smuku.

 

"Težko rečem, ali sem dojel ali nisem, kaj sem dosegel. Je še toliko občutkov in stvari za pogledati za nazaj, kako mi je uspelo priti do tega, da bom potreboval še nekaj časa. Zdaj, ko bom v krogu domačih, bo ta dogodek še bolj pristen in doživet," je po vrnitvi iz Areja na novinarski konferenci na sedežu Smučarske zveze Slovenije dejal Hadalin, ki je imel okrog vratu obešen najlepši in najpomembnejši spominek na prvenstvo, srebrno odličje svetovnega podprvaka v alpski kombinaciji.

 

"Vsako veliko tekmovanje ti da določene izkušnje za prihodnje. Lani na olimpijskih igrah in letos na svetovnem prvenstvu sem naredil dva dobra rezultata. Malo mi je zmanjkalo za res vrhunski dosežek. Konkurenca je takšna, da se vedno najdejo trije še boljši, ki so na še višji ravni. Treba bo še delati, da bom lahko prišel na naslednje veliko tekmovanje pripravljen za stopničke," pa je dejal Kranjec, ki verjame vase, da mu bo enkrat le uspelo.

 

Z Žanom Kranjcem tvorita prav poseben duet, skupaj trenirata in se skupaj spodbujata: "Mislim, da sva dober tandem. Sva sicer zelo različna, karakterno, ampak se dobro dopolnjujeva, kljub starostni razliki, ki se mogoče zdaj že pozna, pa se sčasoma ne bo več toliko. Odlično sodelujeva."

 

"Žal mi je, da tudi Žanu ni uspelo osvojiti kakšne kolajne, ker si jo je zelo zaslužil, glede na ves trud in rezultate, ki jih niza zadnje dve, tri sezone. Ampak mislim, da je tudi njegovo peto mesto vrhunski dosežek in je spoštovanja vreden. Verjamem, da se mu bo ob trdem delu tudi njemu tisti kanček sreče, ki ga rabiš, kot sem ga tudi jaz - moram priznati - imel na tej tekmi in ga izkoristil, obrnil v pravo smer in bo tudi Žan dobil medaljo na velikem tekmovanju," je Hadalin sotekmovalcu zaželel kolajno.

 

Triindvajsetletnik pravi, da na mejnih kontrolah na letališčih nazaj domov ni imel nobenih težav zaradi "srebrnega okraska": "Je šlo lepo skozi. So rekli cariniki: Srečno domov."

 

"Občutek je zelo lep. Imam že izkušnje. Imam že štiri majhne snežinke doma z mladinskih svetovnih prvenstev, zdaj imam še eno veliko in sem vesel."

 

"Drugače imam v sobi 'tempelj svete zmage', kot sem ga poimenoval. V kotu imam leseno omarico z medaljami z mladinskih svetovnih prvenstev in mislim, da jim bo tam zdaj še ta velika srebrna snežinka delala družbo."


OSTALE NOVICE

Prikaži vnose za leto in mesec
23. 05. 19Pri Hoferju na Vrhniki naj bi zrasli še drogerija in bencinska črpalka
23. 05. 19Starejše občane Vrhnike bo prevažal Prostofer
23. 05. 19Vrhniška vojašnica Ivana Cankarja bo v soboto polna obiskovalcev
22. 05. 19Cankarjevni dnevi 2019: Saxladies
22. 05. 19NOČ NA VRHNIKI 2019
22. 05. 1922. maj - mednarodni dan biotske raznovrstnosti
21. 05. 19Ste si že ogledali posnetek letošnje slavnostne akademije ob prazniku Občine Vrhnika?
21. 05. 19Na Vrhniki ni nikoli dolgčas!
21. 05. 19Začenja se predčasno glasovanje pred evropskimi volitvami
20. 05. 19Za manj zastojev na primorski avtocesti

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00