Arhiv

NOVICE

13. 01. 20

Hadalin v Adelbodnu 14.


 
STA, 12. januarja - Švicar Daniel Yule je po Madonni di Campigilo dobil še drugi zaporedni slalom svetovnega pokala alpskih smučarjev. Najboljši je bil v domačem Adelbodnu, kjer je vodil že po prvi vožnji, skupno pa je drugega Norvežana Henrika Kristoffersena premagal za 23 stotink sekunde. Še pet stotink več je na tretjem mestu zaostal Avstrijec Marco Schwarz. Edini slovenski finalist je bil Štefan Hadalin, po prvi vožnji je bil 12., v drugi pa izgubil dve mesti in končal 14. mestu. Za zmagovalcem je zaostal osem desetink sekunde. Drugi slovenski predstavnik, sobotni junak, Žan Kranjec je bil 41.

 

Yule, svoji državi je po Marcu Berthodu priboril drugo slalomsko zmago v Adelbodnu, je zmagal tretjič v karieri, s tem pa postal nasploh prvi Švicar s tremi slalomskimi zmagami v svetovnem pokalu. Alpska velesila se dolgo časa ni posvečala slalomu, zmag je bilo malo, po dvakrat so slalom dobili Dumeng Giovanoli, Pirmin Zurbriggen in Didier Plaschy, v zadnjem času pa je zgradila odlično ekipo.

 

To je pokazala tudi prva vožnja tokratnega obračuna, ki bi jo lahko opisali kot švicarsko državno prvenstvo. Vodil je Yule, med gostitelje se je vrinil le Francoz Clement Noel, za njim pa so se zvrstili Ramon Zenhäusern, Tanguy Nef in Loic Meillard. Toda pritiska domačega terena niso vzdržali vsi. Meillard je tako kot dan prej v veleslalomu pokvaril uvrstitev, Nef je zajahal količek, s pritiskom sta se uspešno spoprijela le Zehnhäusern, ki je stopničke zgrešil za osem stotink sekunde, in Yule, ta je še drugič zaporedoma ubranil vodstvo s prve proge. Pri tem mu je pomagal tudi Noel, ki je ostal brez uvrstitve.

 

Razlike po prvi vožnji so bile majhne, zato se je vrstni red v drugi premešal. Z osmega mesta je na drugo mesto napredoval Kristoffersen, s sedmega na tretje pa Schwarz, ki je Avstriji na petem slalomu priboril prve stopničke v sezoni. Dobrega izhodišča za izboljšavo pa tokrat ni izkoristil Hadalin, a je kljub temu prišel do še ene odlične uvrstitve.

 

"Veseli me dejstvo, da se stalno uvrščam med dobitnike slalomskih točk in da se forma dviguje. Z današnjim rezultatom sem relativno zadovoljen. Sami zaključki v obeh vožnjah namreč niso bili najboljši. Premalo sem tvegal, prikradlo se je tudi nekaj napak, ki nato vplivajo na samozavestni zaključek vožnje," je tekmo ocenil 24-letni Vrhničan.

 

"Danes nisem smučal tako, kot sem si zadal in želel, zato je tudi rezultat izostal. Če potegnem črto pod Adelboden, pa sem seveda izjemno zadovoljen. Včerajšnja zmaga mi res veliko pomeni," pa kljub slalomski ničli ni bil razočaran Kranjec in dodal: "Tudi v slalomu bom skušal doseči kak dober rezultat. Moj veleslalom je na visoki ravni, v slalomu pa mi še nekaj manjka, ampak računam, da se bo tudi v tej disciplini rezultatska krivulja postopoma dvignila."

 

"Štefan Hadalin je danes izredno dobro opravil delo, a za razliko od Madonne ni bil na srečni strani stotink. Obakrat je smučal zelo solidno. V tej zgoščeni konkurenci in majhnih zaostankih bi se lahko izteklo tudi precej bolje. Prav to dejstvo nam vliva precej optimizma," pa je bil po tekmi zadovoljen trener Klemen Bergant.

 

Vodstvo v slalomskem seštevku je prevzel Kristoffersen, Yule se je prebil na drugo mesto, Noel pa padel na tretje. Hadalin je v seštevku na 14. mestu.

 

Naslednji slalom bo že v nedeljo, in sicer v Wengnu.


OSTALE NOVICE

Prikaži vnose za leto in mesec
02. 07. 20Spletne prijave na Poletni vklop za 1. teden 6. - 10. julij
02. 07. 20TMS Bistra vabi k sodelovanju pri razstavi o svetlobi
02. 07. 20Med Vrhniko in Horjulom bi gradili kolesarsko stezo
02. 07. 20Začelo se je Poletje na Vrhniki
30. 06. 20Gozdno bivanje za mlade
30. 06. 20Počitniško varstvo otrok na Vrhniki se bo začelo v ponedeljek
30. 06. 20Popolna zapora ceste Vrzdenec - Žažar - Ligojna
29. 06. 20Poletje na Vrhniki je trenutno pod vprašajem
29. 06. 20Pozor, če se odpravljate na dopust na Hrvaško
29. 06. 20Skupna akcija za večjo varnost motoristov

KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00