AKTUALNO

dm s 25.000 EUR, podporo slovenskih športnikov in vseslovensko iniciativo Rastemo s športom za bolj razgibano in zdravo otroštvo


23.3.2018 10:00


Ljubljana, 21. marec 2018 – Podjetje dm drogerie markt, ki letos praznuje 25 let, začenja vseslovensko iniciativo Rastemo s športom. Z donacijo v višini 25.000 EUR bodo v sodelovanju s slovenskimi izvajalci športnih dejavnosti organizirali brezplačne športne urice za otroke. Na ta način želijo v dm otroke spodbuditi h gibanju, športni aktivnosti in medsebojnemu druženju. Iniciativo za gibanje že podpirajo člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije. Klemen Prepelič, član slovenske košarkarske reprezentance, ki je na lanskem evropskem prvenstvu osvojila 1. mesto, je ob tem povedal: »Že od otroštva je šport del mojega vsakdana. Želim si, da bi šport vsem otrokom dal toliko kot meni, zato podpiram projekt Rastemo s športom.«


Za bolj razgibano in zdravo otroštvo
Otroci vedno več časa preživijo pred računalniki in drugimi tehničnimi napravami, vedno redkeje pa na ulicah in dvoriščih slišimo razigran otroški smeh. Vedno manj so motivirani za gibanje in zato med njimi prihaja do debelosti, slabše socialne povezanosti in slabše razvitih motoričnih spretnosti. Z gibanjem in športnim udejstvovanjem otroci razvijajo svojo socialno in čustveno plat, svoje spretnosti, veščine, pridobivajo pomembne življenjske izkušnje, razvijajo svoje interese in oblikujejo samopodobo. Z iniciativo Rastemo s športom želijo v dm otrokom pokazati, da sta gibanje in z njim povezan zdrav način življenja lahko tudi zabavna.

Poziv izvajalcem športnih dejavnosti
Z željo, da od junija do oktobra omogočijo brezplačne športne urice za otroke, ki prihajajo iz različnih krajev Slovenije, bodo s pomočjo razpisa izbrali 25 izvajalcev športnih dejavnosti. Zainteresirane organizacije se lahko na razpis prijavijo do 8. aprila 2018 prek spletne strani www.dm-drogeriemarkt.si/rastemo-s-sportom.

Podpora Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije
Vseslovensko dm iniciativo Rastemo s športom, ki ima velik potencial za aktivacijo otrok, že podpirajo člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije. »Veselimo se, da si bomo telovadnico tokrat lahko delili z otroki, jih motivirali in navduševali nad športnimi aktivnostmi. Sami si ne predstavljamo vsakdana brez športa in upamo, da nad gibanjem in druženjem ob športu navdušimo še koga,« se nad iniciativo navdušujejo člani Košarkarske zveze Slovenije, ki jih šport spremlja na vsakem koraku. Deja Doler Ivanović, nekdanja vrhunska rokometašica in ambasadorka projekta Rastemo s športom, veselje nad rokometom prenaša na mlajše generacije v sklopu Krimove rokometne šole, in je zato z navdušenjem podprla iniciativo: »Sama takšnih možnosti nisem imela in res uživam, ko vidim nasmejana dekleta, ki so zaljubljena v šport, tako kot sem jaz. Ko si enkrat na vrhu, sta ponos in pogled na vse doseženo neverjetna. Zdaj moramo vse to prenesti na mlajše rodove in rasti skupaj z njimi.«

Svojo podporo in spodbudo vadečim otrokom bodo posamezni športni ambasadorji izkazali tudi z obiskom športnih uric po različnih slovenskih krajih.
Dodatne informacije o iniciativi in razpisni pogoji za zainteresirane organizacije so na voljo na www.dm-drogeriemarkt.si/rastemo-s-sportom.dm INICIATIVA ZA GIBANJE OTROK 2018 Rastemo s športom

Vsa slovenska športna društva vabimo, da se nam pridružite v vseslovenski iniciativi za gibanje osnovnošolskih otrok.
Iniciativo smo ob svoji 25-letnici zasnovali s ciljem spodbuditi otroke h gibanju, športni aktivnosti in medsebojnem druženju. Otroci namreč vse več časa preživijo pred računalniki, tablicami in drugimi napravami, posledično pa med otroki prihaja do debelosti, slabše socialne povezanosti, pomanjkanja motorike, iznajdljivosti …
Z iniciativo želimo torej reševati problematiko vedno manjše motiviranosti otrok za gibanje in pokazati, da je zdrav način življenja lahko tudi zabaven. Tako bomo vsaj enkrat tedensko omogočiti gibanje osnovnošolskim otrokom iz celotne Slovenije.
Iniciativa bo potekala od 4. 6. 2018 do 31. 10. 2018. Brezplačne dm športne urice bodo potekale 1x tedensko v 25. krajih po celotni Sloveniji.
Iniciativo podpirajo tudi ambasadorji, med drugim Rokometni klub Krim in Košarkarska zveza Slovenije. Številni ambasadorji bodo delavnice tudi obiskali in tako popestrili športno obarvano druženje osnovnošolcev.
Podjetje dm drogerie markt se kot organizator obvezuje, da bo:
• namenilo finančno podporo v višini 25.000 eur, namenjeno 25 športnim društvom iz celotne Slovenije, tako, da bo vsako društvo prejelo donacijo v vrednosti 1.000 eur ter
• zagotovilo darila za otroke, ki bodo obiskovali športne urice.
Prejeta finančna sredstva so namenjena zgolj in samo za potrebe izvajanja dm športnih delavnic. Vsako športno društvo lahko samostojno razporeja prejeto finančno podporo, ki se nameni za plačilo vaditeljev, prostora ter morebitne stroške opreme.
Obveznosti s strani športnih društev so:
• Zagotovitev športne aktivnosti za otroke vsaj 1x na teden v času trajanja iniciative (med 4. 6. 2018 in 31. 10. 2018).
• Zagotovitev vaditeljev na športno delavnico, potrebne športne opreme in prostora za izvajanje aktivnosti. Pri tem je potrebno upoštevati normative in standarde za varnost, primerne za osnovnošolske otroke.
• Vodenje udeležbe otrok. Pri tem mora društvo zagotoviti udeležbo vsaj 10 otrok na športno delavnico, ne sme pa preseči števila udeležencev glede na normative in standarde.
• Pridobitev soglasja posameznikov oz. njihovih zakonitih zastopnikov za posredovanje osebnih podatkov (vključno s fotografijami) v uporabo in obdelavo družbi dm drogerie markt d.o.o.,
vključno s soglasjem za objavo navedenih podatkov na spletni strani in v medijih organizatorja ter sponzorja dogodka dm drogerie markt d.o.o. oz. organizatorja obvestiti v primeru odklonitve soglasja.
• Pridobitev dovoljenja fotografiranja otrok ter skrb za posredovanje fotografij in kratkega poročila izvedbe organizatorju 1x mesečno.
• Izdelava zaključnega poročila (vsebinsko in finančno) ter posredovanje organizatorju ob zaključku projekta.
Okvirni urnik in vsebina
Vsako društvo samostojno pripravi program športne delavnice, vendar je pri tem potrebno upoštevati:
• celoten program traja 60 minut in poteka vsaj 1x na teden,
• na posamezni delavnici se izvajajo vsaj 3 različne športne aktivnosti,
• zaželene so tudi športne igre, ki spodbujajo druženje otrok (npr. med dvema ognjema),
• pri izvajanju se upoštevata starost in fizična zmogljivost udeleženih otrok.
Prijava na razpis
Društva, ki se želijo pridružiti dm iniciativi za gibanje otrok, oddajo elektronsko prijavo, ki se skupaj z razpisnimi in splošnimi pogoji sodelovanja nahaja na www.dm-drogeriemarkt.si/rastemo-s-sportom.si.

KOLEDAR

DatumDogodek
 
maj
21.5.19Video posnetekek 5. redne seje Občinskega sveta Občine Vrhnika
 
17.5.19Občina Vrhnika objavlja prosto delovno mesto VIŠJI SVETOVALEC - VODJA ODDELKA ZA SPLOŠNE ZADEVE (m/ž)
 
17.5.19Občina Vrhnika objavlja prosto delovno mesto SVETOVALEC za gradbene zadeve in investicije (m/ž)
 
15.5.19Video posnetek občinskega praznika Slavnostna akademije 2019 z dne, 10. 5. 2019
 
8.5.19Informacija o postopku priprave sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Vrhnika
 
april
23.4.19Posnetek 1. izredne seje Občinskega sveta Občine Vrhnika, ki je bila 18. 4. 2019
 
9.4.19Sklep o pripravi Občinskega podrobnega prostorskega načrta Športni park Vrhnika za zahodni del
 
marec
29.3.19Javno naznanilo o pripravi Občinskega podrobnega prostorskega načta za območje Sv. Trojice na Vrhniki
 
29.3.19Zbiranje predlogov za člane komisije, ki vrednoti programe kulturnih društev
 
februar
26.2.19Javni razpis - zbiranja predlogov za sofinanciranje humanitarnih in mladinskih dejavnosti ter dejavnosti tehnične kulture in stanovskih organizacij v letu 2019
 
januar
29.1.19Plačilo turistične in promocijske takse
 


KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00