AKTUALNO

KORONAVIRUS: obvestilo v zvezi z okužbami v Domu upokojencev Vrhnika in selitvijo rdeče cone v telovadnico Partizan


20.11.2020 14:00

 
Obveščamo vas, da je kljub neizmerjenemu trudu in skrbnemu izvajanju vseh preventivnih ukrepov, prišlo do prenosa okužbe s COVID-19 v DU Vrhnika. Prve okužbe so zaznali prejšnji teden, zato so vse okužene stanovalce nemudoma izolirali, da bi preprečili nadaljnje širjenje okužbe, zaposlene pa umaknili iz delovnega procesa. Čeprav se prostore v domu vsakodnevno razkužuje, izvaja druge preventivne ukrepe po priporočilih zdravstvene stroke za preprečevanje širjenja okužbe, so pri včerajšnjem ponovnem preventivnem testiranju odkrili nove osebe pozitivne na virus.
Tako je na današnji dan v DU Vrhnika skupaj okuženih 23 stanovalcev in 14 zaposlenih, vendar rezultati se niso dokončni, saj bodo vsi rezultati znani v večernih urah. Po pogovoru z epidemiologi, koordinatorji izvajanja kriznega načrta ob pojavu širjenja okužbe in Občino Vrhnika, je bil sprejel sklep, da se aktivira Krizni načrt ravnanja v DU Vrhnika v primeru COVID-19, saj je število okuženih stanovalcev preseglo zmožnosti nastanitev v domu.
Načrt predvideva ureditev telovadnice Partizan v začasno t. i. rdečo cono, saj je to optimalna zaščita, da se s čimprejšnjim umikom okuženih, prepreči nadaljnje širjenje okužbe med ostale oskrbovance v domu. Prostori v telovadnici so že nekaj dni pripravljeni, tako da bodo s selitvijo prvih oskrbovancev pričeli že danes v popoldanskih urah. Ob tem občane naprošamo, da dosledno upoštevate spremenjeni režim gibanja v okolici telovadnice.
Kljub nastalim razmeram, se vsi prisotni zaposleni maksimalno trudijo, da je za vse oskrbovance doma najbolje poskrbljeno. Kljub izrednemu naporu, osebje doma skrbno spremlja zdravstveno stanje vseh stanovalcev in svojce o spremembah sproti obveščajo.
Vsekakor upamo tudi na pomoč drugih izvajalcev pri kadrovski okrepitvi. Hkrati pozivamo tudi za pomoč prostovoljcev (z zdravstvenim znanjem), ki ste pripravljeni pomagati v trenutnih razmerah. Vsakršna pomoč in podpora je dobrodošla, saj le tako lahko hitreje in uspešnejše premagamo virus.
Za aktualne informacije o stanju v DU Vrhnika lahko spremljajte na njihovi spletni strani našo spletno stran ali stran na Facebooku, kjer redno objavljajo najnovejše informacije.

Hvala vsem za razumevanje in podporo.

Vrhnika, 20. 11. 2020

Dom upokojencev Vrhnika

Občina Vrhnika

KOLEDAR

DatumDogodek
 
junij
22.6.21REZULTATI RAZVOJNE ANKETE VRHNIKA 2030
 
21.6.21Stališča do pripomb in predlogov podanih v času javne razgrnitve dopolnjenega OPPN za območje Sv. Trojice na Vrhniki
 
3.6.21Poziv zainteresiranim občanom za članstvo v Nadzornem odboru Občine Vrhnika
 
maj
4.5.21Poročilo delovanja Civilne zaščite Občine Vrhnika zaradi pandemije SARS-CoV-2 (COVID-19)
 
januar
12.1.21Novosti pri izdaji lokacijske informacije in potrdil (o namenski rabi zemljišča, o pogojih za spreminjanje meja parcele)
 
november
25.11.20Odredba župana o oprostitvi plačila najemnine za najemnike poslovnih prostorov in ostale najemnike nepremičnin v lasti Občine Vrhnika
 


KONTAKT

Telefon:
755-54-10

Fax:
750-51-58

URADNE URE

Ponedeljek
8.00 - 12.00
13.00 - 15.00

Sreda
8.00 - 12.00
13.00 - 17.00

Petek
8.00 - 13.00