Skoči do osrednje vsebine
Kontaktna številka Kontaktni email

V spomin na Marjana Geohellija, občinskega svetnika Občine Vrhnika

Vrhnika, 9. november 2023. V sejni sobi Občine Vrhnika smo se v četrtek, 9. novembra 2023, z žalno sejo poklonili pred nekaj dnevi preminulemu občinskemu svetniku Marjanu Geohelliju, ki se je poslovil pri 61. letih starosti. Nagovor na seji je izvedel župan Daniel Cukjati, navzoči pa so se vpisali tudi v žalno knjigo.

Marjan Geohelli je bil sodelavec Občine Vrhnika, svetnik Občine, kot član zelene stranke Vesna, avdiovizualni založnik, filmski distributer in prvi knjižni agent v Sloveniji. Delal je na Vrhniki in v Logatcu – predvsem kot filmski distributer oz. avdiovizualni založnik.

Na ljubljanski Filozofski fakulteti je študiral primerjalno književnosti in filozofijo, kasneje bibliotekarstvo. Svojo poklicno pot je začel v Matični knjižnici Logatec, danes imenovani Knjižnici Logatec, in leta 1988 postal vodja knjižnice in Narodnega doma. Vodil ju je do leta 1993.

V letih vodenja knjižnice je bil tajnik Zveze kulturnih organizacij Logatec in aktiven na področju ljubiteljskih dejavnosti. Knjižnico je oblikoval kot odprt družabni prostor in tam organiziral številne literarne večere in druge prireditve.

V zlatih časih domačega videa je delal v največji video distribuciji v Sloveniji in sodeloval pri velikem delu avdiovizualnih zbirk slovenskih splošnih, v manjši meri pa tudi šolskih in drugih knjižnic. Leta 1991 je oživel Kino Logatec in tudi kasneje v sodelovanju z Zavodom Ivana Cankarja ohranjal vrhniški kino v prehodu v digitalno obdobje. Zavzeto je pripravljal program, poskrbel za distribucijo in bil celostni podpornik ter predvsem srce kina.

»G. Geohelli, iskrena hvala za vse, za izkazano zaupanje. Prisotni na žalni seji izrekamo iskreno sožalje svojcem in sodelavcem.«

 

Župan Cukjati vpisuje v žalno knjigo
… je v nagovoru med drugim dejal župan Daniel Cukjati, ki se je tudi prvi vpisal v žalno knjigo.

Navzoči so se s trenutkom tišine poklonili Marjanu Geohelliju, nato pa je sledil še vpis v žalno knjigo, prvi se je vanjo vpisal župan Daniel Cukjati, za njim pa med drugim tudi podžupan Občine Vrhnika Mirko Antolović, direktor občinske uprave Boštjan Koprivec in vrhniški občinski svetniki.

Marjan Geohelli nam bo ostal v spominu kot sodelavec, ki mu pravičnost in razvoj nista bili le besedi ter kot preprost človek, krajan, občan, ki je znal navezati pristen stik s svojimi sodelavci. S svojim odnosom do dela, predvsem pa okolja in ljudi, pa je ves čas izkazoval, da je služba zanj več kot delo, je poslanstvo. Tako njegove preudarnosti in premišljenosti ter prispevka k razvoju in rešitvam za boljše okolje občine, ne bomo pozabili. Ohranjamo ga v lepem spominu.