Skoči do osrednje vsebine
Kontaktna številka Kontaktni email

Vabilo na predavanje: KAKO PRAVILNO ZAPOSLITI TUJCA

Ob izjemnem pomanjkanju kadra je zaposlovanje tujcev lahko rešitev za marsikaterega delodajalca. Pri tem je treba upoštevati tako delovnopravne postopke kot tudi stroškovni vidik za delodajalca (stroški, davki, čas trajanja postopkov in drugo). V postopku zaposlovanja je treba vsakega posameznika obravnavati individualno, saj ima lahko specifične osebne okoliščine, znanja in kompetence.

Vabimo vas na brezplačni seminar, na katerem bomo osvetlili postopek zaposlovanja tujcev in konkretne izzive iz prakse. Seminar bo v torek, 12. septembra, ob 10. uri v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Logatec.

PROGRAM:

  • Pregled zakonodaje (pravna podlaga)
  • Opis postopkov in možnosti
  • Opozorila na posebnosti (rezidentski status, poročanja)

Predavateljici iz podjetja Unija Consulting d.o.o.: dr. Nina Orehek Ručigaj, strokovnjakinja za delovno, gospodarsko in davčno pravo, ter Andreja Hočevar, ki se že več kot desetletje poglobljeno ukvarja s svetovanjem na področju zaposlovanja tujcev in zakonsko podlago povezano s tem, bosta z udeleženci izmenjali informacije, temelječe na strokovnem znanju ter dolgoletnih izkušnjah v domačem in mednarodnem okolju.

Rok za prijavo: 11. september 2023 prek spletne prijavnice E-PRIJAVA

Dodatne informacije: 051 417 778, anja.zagar@ozs.si

Udeležba je brezplačna!

Dokumenti

Vabilo Vabilo (docx, 530 KB)