Skoči do osrednje vsebine
Kontaktna številka Kontaktni email

V Kemisu je bil včeraj zopet požar!

Po katastrofalnem požaru v Kemisu leta 2017 je že večkrat izbruhnil požar. Tako je sinoči, 6. 9. 2023, požar gasilo 53 gasilcev in zopet je pretila grozeča nevarnost prebivalcem Vrhnike.

Občina Vrhnika v številnih postopkih dokazuje, da obrat Kemis ne bi smel delovati, ker gre za nelegalni objekt, brez uporabnega dovoljenja in brez ustreznega okoljevarstvenega dovoljenja. Torej ni niti uradnega dokazila, da ima objekt ustrezno požarno zaščito.

Kemis ni izkazal zakonitosti izvedenih gradbenih del po požaru, kar je trikrat ugotovil tudi gradbeni inšpektor. Zaradi neustreznega postopanja okoljske inšpekcije in gradbenega inšpektorata družba Kemis v celotnem svojem objektu nemoteno obratuje ves čas od požara, saj inšpektorata nista zahtevala ustavitve obratovanja in rušitve nelegalne gradnje.

Občina v vseh sodnih postopkih poziva, da bi Kemis moral nemudoma prenehati z obratovanjem, ker tveganje večjih nesreč ostaja in ogroža naše občane.

Včerajšnji dogodek je bil z več prijavami zabeležen tudi v aplikaciji Občinski nos, kjer se evidentira pojav smradu na Vrhniki.

Zahvaljujemo se vsem občanom, ki redno uporabljate aplikacijo Občinski nos in hkrati vabimo tudi  nove uporabnike, da pojav smradu evidentirate preko aplikacije Občinski nos.

Aplikacija Občinski NOS je dostopna na povezavi: https://gis.iobcina.si/obrazec/obcinski-nos-vrhnika/. Enostavno jo lahko namestite tudi s pomočjo QR kode za Občinski nos: