Skoči do osrednje vsebine
Kontaktna številka Kontaktni email

Župan

Daniel Cukjati je rojen 15. 3. 1979 v Ljubljani. Obiskoval je podružnično šolo v Bevkah in Drenovem Griču ter matično osnovno šolo OŠ Log-Dragomer. Po uspešno opravljeni maturi na Aškerčevi gimnaziji je nadaljeval študij na Fakulteti za šport. Leta 2005 je uspešno diplomiral in se leta 2006 zaposlil na Ministrstvu za notranje zadeve. Leta 2008 poiskal nove izzive v lokalnem okolju in nastopil službo na Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika, kjer je bil zadolžen za razvoj športa v Občini Vrhnika. Leta 2018 prvič kandidiral za župana in bil v drugem krogu uspešno izvoljen.

V mladinskih letih je kot soustanavitelj sodeloval pri začetkih skavtske organizacije na Vrhniki in bil več let tudi njihov voditelj. Bil je soustanovitelj mladinskega sveta na Vrhniki in član več športnih društev. V letu 2006 je bil na listi Slovenske demokratske stranke prvič izvoljen za člana Občinskega sveta Občine Vrhnika. Danes živi na Stari Vrhniki. Je poročen in je oče devetih otrok.

Naše bogastvo so ljudje. V svojem javnem življenju, pri delu z mladimi in pri delu v društvih sem spoznal, da se uspeha bolj veselimo takrat, ko je uspeh sad vseh nas, našega skupnega dela in našega sodelovanja. Kot župan zagovarjam tiste programe, ki nas povezujejo in ki bodo v prvi meri služili občanom. V kolikor se bomo v lokalnem okolju počutili dobro, varno in sprejeto, bomo lahko tvorno delovali v širši družbi. Zato je še kako pomembno, da kot občina ne vlagamo samo v beton, ampak predvsem v ljudi.

Daniel Cukjati

Pisarna tajništva župana Občine Vrhnika

T: 01 755 54 12

E: zupan.obcina@vrhnika.si